Filmska sekcija Fofité

Filmska sekcija je bila ustanovljena kot multimedijska podpora gledališki sekciji, v smislu pripravljanja promocijskih video vsebin za gledališke predstave ter snemanje in montažo predstav. Največji projekt filmske sekcije pa je zagotovo vsakoletna organizacija glasbeno filmskih večerov filmske glasbe.

Večer filmske glasbe je že dobro uveljavljena prireditev v občini Medvode, saj je v letu 2021 načrtovana že dvanajsta. Na prireditvi poleg domače Godbe Medvode različni glasbeni izvajalci igrajo filmsko glasbo, hkrati pa se na platnu predvajajo odlomki iz filmov, iz katerih je glasba. Pomembno je tudi to, da so glasba in filmski posnetki vsebinsko in časovno usklajeni.

Med glavne cilje projekta vsekakor spada popularizacija filmske glasbe v izvedbi pihalnih orkestrov in drugih različnih zasedb. Filmska glasba namreč privabi tudi tiste, ki se sicer za obisk koncerta pihalnega orkestra nikoli ne bi odločili, tu pa končno spoznajo, da pihalni orkestri niso samo za koračnice in pogrebe. Predvsem pa opažamo, da tovrstni koncerti privabljajo mlade ne le k poslušanju oz. udeležni dogodka, temveč tudi k sodelovanju v orkestrih oz. drugih sestavih, ki sodelujejo na večerih filmske glasbe.

Ker bo letošnji večer filmske glasbe dvanajsti po vrsti, se lahko pohvalimo z uspešno organizacijo enajstih večerov filmske glasbe. Na prireditvi so do sedaj nastopili številni znani slovenski izvajalci in številni pihalni orkestri (Policijski orkester, PO Vevče, PO Logatec, PO Ribnica, PO Železarjev Ravne, PO Rudnika Mežica, skupina San di Ego, Andreja Sonc, Eva Černe, Daniel Rampre, Andreja Čamernik Rampre, Zasedba Kranjci, Vokalna skupina Domen…).

Avtorja fotografij : Matevž Jekler in Peter Košenina