Sekcija Amulet

Kdo smo?

Od metanja kock za določanje, kako grozno si polomimo noge ob skoku s sovragovega stolpa, do izdelave penastih buzdovanov za klatenje soigralcev. Igre vlog nam prinašajo sprostitev, kreativno izražanje, ter osebno rast.

Saj se spomnite? Tiste zlate popoldneve v peskovniku z ostalimi otroci, ko ste s celim obsegom rok navlekli skupaj kup mivke, ki ste jo optimistično poimenovali “gora”. Potem je sošolec vanjo zaril plastičen bager in zarjovel bojne krike, na katere bi še Maori bili ponosni. Oba sta točno vedela, kaj se je zgodilo v tej žepni dimenziji. Težko je zanikati vrednost teh spominov. Spominov, ko smo z lastno domišljijo dodali pomen materialnemu, hladnemu, ali pa celo privlekli v obstoj nekaj, kar zares prej ni obstajalo.

To niso le otroške zablode, saj človeštvo počne to iz nuje odkar se je zavedlo sebe, da opraviči svoj lasten obstoj.

Brez domišljije bi svet, kot ga poznamo, prenehal obstajati. Še Sonce se ne bi več vsako jutro vzpelo na nebo, le žareča masa plinov bi obsijala naš planet.

Terry Pratchett

Korak naprej

Da potešimo željo po fantastičnem smo ljudje izumili igre vlog kot so Dungeons & Dragons, Pathfinder, LARP (Live Action Roleplay) in mnogo drugih.

In seveda, ker si samo predstavljati ni dovolj, smo začeli izdelovati makete gozdov in mest, kjer naši alter ego heroji pomagajo nebogljenim, ubijajo nepridiprave in se spopadajo z moralnimi dilemami. Iz usnja izrezovati in šivati obleke ter kovati oklepe, da se z njimi še bolj poistovetimo. Na koncu je pred tabo svet, v katerem se lahko izgubiš in za trenutek pozabiš na stres vsakdanjega življenja. Hkrati pa je neverjetno vredna učna izkušnja se spoprijemati s tegobami in dilemami našega drugega sebe. Naši predniki so se učili preko zgodb, odigrati zgodbo pa je še stopničko višje.

SODELOVANJE JE KLJUČ

KUD Fofité je društvo, ki je v svojih 10ih letih nanizalo uspehe na vseh področjih. V gledališkem, filmskem, fotografskem, in še marsikaterem drugem področju, se je izkazalo kot društvo, ki temelji na povezovanju s strokovnjaki in profesionalnimi mentorji.

Sekcija Amulet temu ni izjema.

Ker je naš cilj združevanje ljubiteljev področja fantazije, kreativno izražanje, ter izobraževanje in osebna rast preko igranja vlog, smo se povezali s Krčma Discordom, Društvom D20 in drugimi, z namenom da skupaj dvignemo standard in prinesemo Sloveniji nekaj, kar še nihče ni doživel.

KURENT

Kakšen bi bil svet, kjer kurent ne obstaja?

To je vprašanje, s katerim se sooča naša nenavadna skupina pustolovcev v prvi epizodi slovenske produkcije igre Dungeons & Dragons z naslovom KURENT.

Pridružite se Gorazdu, Lenki, Rogovili, ter Bogdanu na popotovanju skozi čarobno dolino Slavinjo, kjer se spopadejo z nepojasljivim. Po tem, ko so leta preživeli kot vandravci, se odločijo vrniti v rodno vas Jagorino. Kmalu jim postane jasno, da so se stvari v dolini kjer so odraščali zelo spremenile…

Spoznajmo se

Če vam je to pritegnilo pozornost in ste popolni zelenci pri ubijanju zmajev, ali pa veterani s kolekcijo trofej na steni, vas toplo vabimo na barvanje figuric, ki jih organiziramo vsak četrtek ob 17:00 v kulturnem domu Medvode. Vsak si lahko izbere figurico iz našega nabora 3D tiskanih, ter odnese domov kar pobarva. Lahko prinesete tudi svoje in jih barvate. Poudarek je na druženju ob kreativnem izražanju. Na voljo so tudi družabne igre in prijetni pogovori!

Z delavnicami pridemo tudi k vam: http://www.kudfofite.si/amulet-delavnice

Najdete nas tudi na Krčma Discordu: https://discord.gg/MnRBndUk2N

Za več informacij nas lahko kontaktirate na naslovu mitja.ozbolt@gmail.com, ali pa na številki 051 410 254.

Poleg barvanja figuric organiziramo tudi:

  • Tabletop RPG dogodke (D&D, Pathfinder),
  • LARP dogodke (Belesija),
  • delavnice ročnih del in osebne rasti,
  • družabne večere,
  • sodelovanja z drugimi društvi,
  • in še več!