Tako kot kurent odžene zimo in poskrbi, da se življenjski cikel narave nadaljuje in razvija, prinaša k vam Sekcija Amulet nekaj novega in svežega.

Smo intermedialen segment Kulturno-umetniškega društva Fofité iz Medvod. Sekcija Amulet se ukvarja predvsem s fantazijskimi igrami vlog (interaktivno pripovedništvo) in sorodnimi umetniškimi disciplinami. Igre vlog izhajajo iz želje po doživljanju in deljenju domišljijskih svetov, ki jih vsak od nas hrani nekje v oceanu podzavesti. Številne raziskave o pomenu igranja vlog in eksponentna rast njihove priljubljenosti nam zadnje desetletje namiguje, da je doživljanje domišljijskih svetov in likov zelo uporabno orodje za osebni razvoj, razumevanje sočloveka, simulacijo socialnih interakcij ter učni pripomoček za soočanje z najpogostejšimi družbenimi problemi (revščina, diskriminacija, podnebne spremembe itn.).

Več o Sekciji Amulet: www.kudfofite.si/amulet

Kaj ponujamo?

Kot kulturno-umetniškem društvu nam je zelo pomemben razvoj družbe, predvsem zato ker živimo v času, ko vse hitrejši tehnološki napredek in kompleksni sistemi vedno bolj diktirajo naša življenja. Cilj Sekcije Amulet je razširiti vednost o fantazijskih igrah vlog v slovenski družbi in s tem omogočiti ljudem medij, skozi katerega se lahko na zabaven in sproščen način tudi opolnomočijo in lažje soočajo z izzivi resničnosti.


“Fantazija pravzaprav ni beg pred resničnostjo. Je pot do razumevanja resničnosti.” –Lloyd Alexander, ameriški mladinski pisatelj

Z vsem prej napisanim v mislih vam letos ponujamo dve delavnici in igre Dungeons & Dragons, ki služijo kot uvod v svet interaktivnega pripovedništva ter kot način za kreativno izražanje.

  • 1. Delavnica barvanja miniaturnih fantazijskih figur

Ponudba zajema: Mentor prinese na lokacijo potrebščine za barvanje miniaturnih figur in selekcijo različnih 3D tiskanih figur. Udeleženci si za barvanje izberejo po eno poljubno miniaturno figuro, ki jo lahko na koncu delavnice odnesejo domov. Mentor udeležence uči osnov barvanja, začetne korake v hobi, poskrbi za prijetno vzdušje, predava o možnih praktičnih uporabah figur v igri vlog, ter kako fantazijske igre vlog doprinesejo k osebni rasti in razumevanju sočloveka.

Trajanje delavnice: 4 ure (240 min)

Število udeležencev na enega mentorja: do 8

Redna cena 4 urne delavnice do 8 udeležencev: 200€ + potni stroški

Cena s popustom, ki velja do konca leta 2022: 160€ + potni stroški (na delavnico)

  • 2. Delavnica izdelave fantazijskih maket

Ponudba zajema: Mentor prinese na lokacijo potrebščine in material za izdelavo maket. Mentor uči udeležence osnov izdelave maket, predstavi jim katere tehnike obstajajo, kako začeti s hobijem, poskrbi za prijetno vzdušje, predava o možnih praktičnih uporabah maket v igrah vlog ter o tem, kako fantazijske igre vlog doprinesejo k osebni rasti in razumevanju sočloveka. Svoje izdelke lahko udeleženci obdržijo.

Trajanje delavnice: 4 ure (240 min)

Število udeležencev na enega mentorja: do 8

Redna cena 4 urne delavnice do 8 udeležencev: 200€ + potni stroški

Cena s popustom, ki velja do konca leta 2022: 160€ + potni stroški (na delavnico)

NOVO:

  • 3. Vodena igra Dungeons & Dragons

Ponudba zajema: Vodja igre pripravi 4 urno seanso igre Dungeons & Dragons in na lokacijo prinese vse potrebščine za igranje (zemljevid, makete, figurice, v naprej pripravljene like, kocke, pisala). Skozi igro uporabi metode improvizacije in psihoanalize, da vzpostavi sinergijo med igralci in svetom. Z opisovanjem okolice in dogajanja popelje udeležence skozi narativo, na katero vplivajo z lastnimi odločitvami. Igralci se v varnem okolju soočajo z moralnimi dilemami, življensko nevarnimi situacijami, socialnimi interakcijami in družbenimi problemi.

Trajanje igre: 4 ure (240 min)

Število udeležencev hkrati za eno mizo: do 5

Redna cena 4 urne igre do 5 udeležencev: 200€ + potni stroški

Cena s popustom, ki velja do konca leta 2022: 160€ + potni stroški (na igro)

  • 4. Vodena igra D&D+

Ponudba zajema: Gospodar temnic pred igro komunicira z igralci preko spleta in jim pomaga pripravit svoje lastne like. Pripravi lučni ambient in glasbeno spremljavo v prostoru, s katerima popelje igralce na posebno izkušnjo v domišljijske svetove krojene posebaj za like, ki nastopajo v igri. Udeleženci na koncu obdržijo mošnjiček in set sedmih kock, s katerim so igrali.

Gospodar temnic pripravi 4 urno seanso igre Dungeons & Dragons in na lokacijo prinese vse potrebščine za igranje (zemljevid, makete, figurice, v naprej pripravljene like, kocke, pisala). Skozi igro uporabi metode improvizacije in psihoanalize, da vzpostavi sinergijo med igralci in svetom. Z opisovanjem okolice in dogajanja popelje udeležence skozi narativo, na katero vplivajo z lastnimi odločitvami. Igralci se v varnem okolju soočajo z moralnimi dilemami, življensko nevarnimi situacijami, socialnimi interakcijami in družbenimi problemi.

Za več informacij o igrah D&D+ se obrnite na mentorja Sekcije Amulet, navedenega spodaj.

Če bi želeli, da bi pri vas gostili delavnice in igre, ki jih izvajamo, sem vam na voljo na:

  • mitja.ozbolt@gmail.com,
  • ali na tel. 051 410 254.

Mito, mentor Sekcije Amulet