Kdo smo?

Od metanja kock za določanje, kako grozno si polomimo noge ob skoku s sovragovega stolpa, do izdelave penastih buzdovanov za klatenje soigralcev. Igre vlog nam prinašajo sprostitev, kreativno izražanje, ter osebno rast.

Saj se spomnite? Tiste zlate popoldneve v peskovniku z ostalimi otroci, ko ste s celim obsegom rok navlekli skupaj kup mivke, ki ste jo optimistično poimenovali “gora”. Potem je sošolec vanjo zaril plastičen bager in zarjovel bojne krike, na katere bi še Maori bili ponosni. Oba sta točno vedela, kaj se je zgodilo v tej žepni dimenziji. Težko je zanikati vrednost teh spominov. Spominov, ko smo z lastno domišljijo dodali pomen materialnemu, hladnemu, ali pa celo privlekli v obstoj nekaj, kar zares prej ni obstajalo.

Človeštvo to počne že od vedno. To niso le otročje zablode. Brez domišljije bi svet, kot ga poznamo, prenehal obstajati. Še Sonce se ne bi več vsako jutro vzpelo na nebo, le žareča masa plinov bi obsijala naš planet.

Korak naprej

Da potešimo željo po fantastičnem smo ljudje izumili igre vlog kot so Dungeons & Dragons, Pathfinder, LARP (Live Action Roleplay) in mnogo drugih.

In seveda, ker si samo predstavljati ni dovolj, smo začeli izdelovati makete gozdov in mest, kjer naši alter ego heroji pomagajo nebogljenim, ubijajo zmaje in se spopadajo z moralnimi dilemami. Iz usnja izrezovati in šivati obleke ter kovati oklepe, da se z njimi še bolj poistovetimo. Na koncu je pred tabo svet, v katerem se lahko izgubiš in za trenutek pozabiš na stres vsakdanjega življenja. Hkrati pa je neverjetno vredna učna izkušnja se spoprijemati s tegobami in dilemami našega drugega sebe. Naši predniki so se učili preko zgodb, odigrati zgodbo pa je še stopničko višje.

Spoznajmo se

Če vam je to pritegnilo pozornost in ste popolni zelenci pri ubijanju zmajev, ali pa veterani s kolekcijo trofej na steni, vas toplo vabimo na družabne večere, ki jih organiziramo vsako prvo soboto v mesecu v klubu Jedro, v Medvodah. Tam boste našli selekcijo družabnih iger, namizni nogomet, namizni tenis, karaoke, ter druge dejavnosti preko katerih boste lahko navezali stike s podobno mislečimi! Prinesite tudi svoje igre, Warhammer figurice, ali set kock in jih pokažite. Poudarek na tem je druščina, tako da lahko vsak doda nekaj svojega!

Poleg družabnih večerov organiziramo tudi:

  • LARP dogodke,
  • Tabletop RPG dogodke (D&D, Pathfinder),
  • delavnice ročnih del in osebne rasti,
  • mečevalske turnirje s penastim orožjem (vključujoč samo-izdelava orožja),
  • sodelovanja z drugimi kulturnimi in turističnimi društvi,
  • in še več!

Ponosno v sodelovanju z: